Natuurlijk Yoga Vorstenbosch

Trust the wisdom of your soul, it knows the way

De helende kracht van de adem

Tijdens een ademsessie richten we ons op de verbonden ademhaling, de adem brengt ons weer in contact met het lichaam.
De helende kracht van de adem vindt plaats op verschillende lagen van het lichaam.

De werking van de adem is In eerste instantie veelal voelbaar op fysiek en emotionele nivo, maar werkt door op alle lagen in het lichaam mentaal, energetisch.

Deze ademtechniek helpt om weer verbinding te maken met je lichaam, tijdens het ademen komen er gevoelens, sensaties voorbij,
spanningen, blokkades, emoties worden aangeraakt.
Als we door middel van de adem op die plekken kunnen komen waar spanningen, emoties zich hebben vastgezet, daar met onze volledige aandacht bij kunnen zijn
en je je in een diep vertrouwen kunt overgeven. Dan kan er heling ontstaan op alle lagen van het lichaam.

Het denken stopt, er is enkel de ervaring, het voelen van verbinding...

Hoe meer we de levensenergie kunnen laten stromen, hoe vrijer we ons zullen gaan voelen. Via de adem komen we weer in contact met onszelf,
herstellen we de verbinding met het lichaam, ervaren we de diepere gevoelens van liefde, verbinding, rust, vrede, vreugde en stilte.

Adem en maak verbinding...

De adem kan dienen als een krachtig middel om een transformerend proces in gang te zetten.

Het eerste wat we doen zodra we geboren worden is ademen, werkelijk het leven inademen. Ademhalen is iets wat we allemaal iedere dag doen, het gebeurt bijna altijd ongemerkt en onbewust.
Pas als je echt lichamelijk ongemak gaat ervaren word je je meer bewust van je eigen ademhaling.

Misschien adem jij onvolledig, oppervlakkig, onregelmatig of te gehaast?
Jouw ademhaling laat zien hoe je op dit moment in het leven staat.
Leef je gejaagd, gehaast, ervaar je stress?
De manier waarop je ademhaalt laat het patroon zien.
We passen onze ademhaling aan om niet echt te hoeven voelen.

Een optimale ademhaling werkt herstellend op klachten, te denken aan hoofdpijn, migraine, rugpijn, slaapproblemen, depressie, vermoeidheid, spanning, astma, bronchitis.

Het kan je ook helpen als je last hebt van negatieve overtuigingen, vastzittende emoties, jezelf niet kunnen uiten, oordelen en zelfveroordelingen, relatieproblemen, het moeilijk vinden blije gevoelens toe te laten, onvoldoende kunnen genieten, opgekropte boosheid voelen en bij het verwerken van je angsten.

Je ademhaling veranderen en meer bewustzijn verkrijgen in de manier waarop je ademt kan ervoor zorgen dat je gaat leven vanuit je natuurlijke kracht, dat je
je weer vitaler gaat voelen, meer energie krijgt, je gelukkiger en blijer bent
en jezelf beter leert kennen.
Een reis waarin je weer volledig gaat leven vanuit jezelf met al jouw natuurlijke kwaliteiten, talenten en gaven.

Als je niet volledig ademt dan leef je niet volledig,
De adem is daarin een mooie spiegel.
Durf jij voluit te ademen, werkelijk JA te zeggen tegen het leven?


Adem en voel je vrij...

Het zal 2013 geweest zijn toen ik voor het eerst kennis maakte met de verbonden ademhaling. Het bracht me die keer vooral veel rust en ontspanning, ik was even helemaal uit mijn hoofd en verbonden met het lichaam.

Ik was destijds nog bezig met mijn yogaopleiding. De verbonden adem maakte bij mij zo veel los, het ademen voelde zo wonderlijk en krachtig. Toen wist ik al, daar ga ik ooit nog eens wat meer mee doen. Het zaadje was gepland en in elke ademsessie daarna bleef dit gevoel aanwezig. De adem is een mooi en krachtig instrument wat we altijd bij ons dragen.

Na diverse workshops en verschillende plekken om te proeven en te onderzoeken bij wie ik dan die ademopleiding zou willen gaan volgen, ben ik eind 2019 in contact gekomen met Stephen Monné en bij hem uiteindelijk de opleiding gestart.

Door het innerlijk werk wat ik al heb gedaan merkte ik dat ik met de adem tijdens de sessies me echt kon bevrijden van mentale, negatieve, zware, donkere gedachten en overtuigingen.
Dit ervaar je echt letterlijk als verlichting, alsof de onechte lagen (wie je in werkelijkheid niet bent) verdwijnen. Je voelt weer het contact met je echte, ware zelf. Om daarin te verblijven in die stilte, die tevredenheid met alles wat er op dat moment is, die werkelijke verbinding te voelen, dat geeft zoveel rust en vertrouwen.

Om vol in het leven te durven staan heb je moed, vastberadenheid en doorzettingsvermogen nodig. Dat je in het onbekende durft te springen, waarbij je je diepste angsten onder ogen mag komen.
Tijdens de sessie(s) gaan we op zoek naar dat wat jou in je dagelijks leven tegen houdt om voluit te leven. En verzachten we het pantser wat je om je heen hebt gemaakt.
Er ontstaat ruimte om weer diep in te ademen en impulsen te ervaren en te voelen wat werkelijk leeft in jou, zodat jij ook jouw waarheid gaat leven.

Tijdens een sessie word je ondersteunt door mijn stem en word je gestimuleerd om te ervaren, te onderzoeken wat er in jou leeft. Er wordt gebruik gemaakt van drukpunten en ondersteuning van mijn handen waar nodig.

Wil jij je vrij voelen, jouw waarheid ontdekken en het leven omarmen?
Kom dan eens langs om een ademsessie te ervaren.

Praktische zaken tijdens een ademsessie

De ademsessies worden gehouden beneden in het tuinhuis aan de Hondstraat 8 in Vorstenbosch.
Draag makkelijk zittende kleding en zorg dat je niet kort van tevoren gegeten hebt.

Als je voor de eerste keer komt ademen dan vindt er vooraf een intake plaats. Een ademsessie duurt ongeveer 75 - 90 minuten.
Dit is afhankelijk wat er in het moment ontstaat tijdens het ademen en daar stemmen we de sessie op af.

Een sessie kost € 75,- en wordt niet vergoed door de zorgverzekering.
Kun je onverhoopt niet naar een sessie komen, meld je dan minimaal 24 uur van tevoren af.
Anders worden de kosten in rekening gebracht.


'Just breathe'